Zpívání u vánočního stromečku

23.12.2021 18:00

Tradičně se den před Štědrým dnem pořádá v našem městě pro veřejnost zpívání u vánočního stromečku na Horním náměstí. Obyvatelé našeho města tak mají možnost vánočně se naladit a společně si zazpívat vánoční koledy. Tentokrát jsme si mohli užít vánoční atmosféry společně s pěvecký sbore Valeriana.

Letošního Zpívání u vánočního stromečku se zůčastnily tetičky Jarmila Nováková, Jarmila Klírova a Jana Mašková, které využily možnosti dát o baráčnících na této kulturní akci vědět prostřednictvím šálů s motivem "baráčku", ve kterém se zrodila "baráčnická" myšlenka vytvoření spolku, který bude připomínat české lidové tradice, a s označením naší obce baráčnické. Tyto šály jsme si pořídili díky finanční podpoře našeho města.

Děkujeme městu Odolena Voda za finanční podporu i za laskavý přístup, který nám pomáhá tyto tradice udržovat a přejeme všem do nového roku 2022 všechno dobré, hlavně pevné zdraví, dobrou mysl, o které se říká, že je půl zdraví, vnitřní radost a spokojenost a každý den alespoň malý důvod k úsměvu. 

A pokud vám bude nejhůř, přijďte v roce 2022 mezi nás. Baráčníci přinášejí to, co potěší duši, již z 19.století, a nejinak tomu bude i v roce 2022. Přimknutí ke svému původu i svým národním tradicím Čechům vždy pomáhalo v dobách nejtěžších, přijďte se o tom v roce 2022 osobně přesvědčit mezi nás i vy! 

Stačí napsat na mail baracniciov@seznam.cz a domluvíme se na vaší návštěvě u nás. Můžete s sebou vzít i vaše děti.

Zapsala tetička Jana Mašková, Obec baráčnická Vítězslava Hálka Odolena Voda