Výlet Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě do Kutné Hory a na zámek Kačina

20.05.2018 08:00

Dne 20.5.2018 jsme se vypravili na výlet do Kutné Hory do Chrámu Svaté Barbory. Prohlídka impozantního interiéru chrámu byla nezapomenutelným zážitkem, který jsme ještě doplnili procházkou Kutnou Horou a návštěvou dalších historických míst - někteří z nás navštívili mincovnu, kde si mohli nechat vyrazit svou vlastní pamětní minci, další si nenechali ujít návštěvu Vlašského dvora a jiní zase využili možnosti občerstvit se přímo na vinici u Chrámu Svaté Barbory.

Z Kutné Hory jsme se přemístili do Sedlce u Kutné Hory, kde jsme si nenechali ujít návštěvu Kaple všech svatých s kostnicí či impozantní Katedrály Nanebevzetí Panny Marie - oba tyto historické monumenty tvoří ucelený komplex nejstarší části Kutné Hory. 

Po prohlídce Kutné Hory a dobrém obědě jsme pokračovali dále a při cestě domů ještě neplánovaně navštívili zámek Kačina, kde jsme zase obdivovali působivý interiér i vystavené dobové hračky.

Výlet se moc vydařil, šlo o jedinečný kulturní zážitek, podtržený ještě příznivým počasím, které jen dokreslovalo slunečnou náladu všech účastníků.

Děkujeme všem, kteří se na pořádání výletu podíleli a těšíme se zase na příště.