Předvánoční návštěva dětí ze školní družiny na Baráčnické rychtě

15.12.2023 14:00

Určitě každý z vás zná ten pocit, když vám a jenom vám přijdou v předvánočním čase zazpívat děti, aby vám udělaly radost a potěšily vás. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že vás dětské hlásky rozněžní a až dojmou k pláči podobně jako mě. Nám tetičkám a sousedům z OB Vítězslava Hálka přišlo 15.12.2023 zazpívat tolik dětí, že měly co dělat, aby se do prostor naší rychty vešly. A s dětmi přišla i paní učitelka, která s sebou přinesla nejen improvizovaný „hudební doprovod“, ale také drobné dárečky, které pro nás děti ze školní družiny „Broučci“ a „Žabičky“ vyrobily. Na oplátku dostaly děti od nás také drobné dárečky, které se jim podle jejich slov moc líbily a navzájem si sdělovaly, jak je využijí. Paní učitelka ukázala dětem krojované panenky, které na rychtě máme, a upozornila děti na to, že právě o takových krojích jim v družině vyprávěla. Až nás překvapilo, jak nadšeně děti reagovaly na toto sdělení i na to, že máme na rychtě také skutečné kroje. Děti pak s nadšením přijaly naše pozvání na rychtu v roce 2024, kdy jim budeme při vymalovávání mandal vyprávět o naší baráčnické historii a paní učitelka nás zase na oplátku pozvala mezi děti do školní družiny.

Než děti odešly, vzájemně jsme si popřáli šťastné a veselé vánoční svátky a udělali jsme pár fotografií do naší kroniky. Těšíme se s dětmi na setkání v roce 2024, do kterého přejeme hodně úspěchů, radosti a spokojenosti po celý rok 2024 jak dětem, tak jejich paní učitelce i všem, kteří se ve škole starají nejen o děti, ale i o chod školy, aby všechno fungovalo tak, jak má.

Přání patří také všem tetičkám a sousedům ze všech žup i obcí baráčnických a těšíme se na setkání na baráčnických akcích v roce 2024.

 

 

Za sousedy a tetičky OB Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě zapsala syndička tetička Jana Mašková