„Odpolední baráčnické posezení“ v Opeře

15.10.2022 15:00

Vzhledem k tomu, že jsme v uplynulých dvou letech nemohli kvůli proticovidovým opatřením pořádat tradiční březnovou Sousedskou zábavu, rozhodli jsme se pro veřejnost uspořádat dne 15.10.2022 „Odpolední baráčnické posezení“

Naše rychtářka, tetička Jarmila Klírová, všechno domlouvala se značným předstihem již na jaře, a to především s našimi příznivci z řad seniorů, kteří byli tímto nápadem nadšeni: „Když to bude v odpoledních hodinách, rádi přijdeme, večer už většinou nikam nechodíme.“ Upozorňovali senioři s úsměvem.

Přesto přese všechno se stalo, že jsme dne 15.10.2022 krátce před 15 hodinou, kdy zábava začínala, byli trochu smutní – už byl připraven sál i country skupina ProRadost Vládi Šundy, soused Jirka přinesl dokonce mísu ještě teplých výborných škvarků, které jsme pro příchozí připravili na stoly– ale hostů přišlo „jen“ tolik, abychom se na tanečním parketu příliš nemačkali. O to více jsme se těšili z jejich návštěvy.

Důležité bylo, že se od samotného začátku tančilo, zpočátku sice jen jeden či dva páry, ale postupně se parket při každé písničce zaplnil celý. Bylo fajn pozorovat rozesmáté tváře sousedů, tetiček i našich hostů a rádi jsme si také při tanci zazpívali.

Všichni jsme společně strávili příjemné odpoledne plné tance, hudby a přátelské atmosféry, které jsme vnímali jako příjemné zpestření dnešní složité a náročné doby, a tak jsme si celé „odpolední baráčnické posezení“ náležitě užili.

Domů se nám moc nechtělo, a tak kapela ještě pár písniček přidala, abychom se mohli na parketu náležitě vyřádit, čehož jsme využili v maximální možné míře.

Naše „Odpolední baráčnické posezení“ jsme mohli uspořádat díky podpoře města Odolena Voda, za což tímto z celého srdce děkujeme a těšíme se na setkání s vodolskou veřejností zase někdy příště. Těšíme se i na vás!

Zapsala tetička Jana Mašková, syndička Obce baráčnické Vítězslava Hálka Odolena Voda