Dožínky hraběte Chotka ve Veltrusích

13.08.2016 10:00


Vodolští baráčníci na Dožínkách hraběte Chotka ve Veltrusích


Tetičky a sousedé obce baráčnické Vítězslava Hálka Odolena Voda se spolu s dalšími zástupci okolních baráčnických obcí rozhodli podpořit konání akce "Dožínky hraběte Chotka", kterou pořádala Správa zámku Veltrusy v areálu zámku Veltrusy v sobotu 13. srpna 2016.

Bohatý program akce byl zahájen v 10 hodin a trval až do 17. hodiny. K vidění byla vystoupení kejklířů, dvě divadelní představení (Kůzle husou a Strašidelné starosti), vystoupení dechového orchestru Vranovanka a program zpestřila tvůrčí, poznávací a sportovní stanoviště, prezentace pivovarů a řada stánků.

Vodolští baráčníci se samozřejmě nejvíce těšili v 15 hodin do krojovaného průvodu, který "hraběti Chotkovi" předal dožínkový věnec.

Pan hrabě na oplátku pozval přítomné na malé občerstvení a poté i k tanci.

Ve Veltrusích jsme se sešli se členy dalších baráčnických obcí a jsme rádi, že jsme mohli alespoň malou měrou přispět k příjemné atmosféře tohoto tradičního svátku, oslavujícího každý rok dary Matky Země.

O atmosféře Dožínek hraběte Chotka blíže vypovídá video i fotografie, které si můžete prohlédnout či stáhnout na níže uvedených odkazech.

https://www.youtube.com/watch?v=km3bUl8oUU4&feature=youtu..be

Fotky Romany Indrové Semelkové

Fotky Honzy Kadeřábka  (jsou na 2 stranách, dole překliknout na číslo stránky)

Za Obec baráčnickou Vítězslava Hálka Odolena Voda zapsal syndik, soused Roman Straka