Baráčníci Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě na Valném volebním sezení Dobročinné obce baráčnické v Hošticích

24.02.2024 15:00

Baráčníci Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě přijali pozvání na Valné volební sezení Dobročinné obce baráčníků Václava Beneše Třebízského se sídlem v Hošticích pořádané dne 24.2.2024

Sluníčko jakoby už od samotného rána předznamenávalo charakter celého dne. Zářilo a zářilo a nejinak tomu bylo i při samotném sezení.

Na samotném začátku jsme zavzpomínali na ty, kteří už odešli do „baráčnického nebe“ a zazpívali jsme si státní hymnu.

Přivítání bylo srdečné, jako ostatně pokaždé při  baráčnických akcích, a pak už začal samotný program.

Ze vzdělavatelské zprávy souseda Holoubka jsme se dověděli něco nového nejen o historii Obce baráčnické a proč tato baráčnická obec nese název právě Václava Beneše Třebízského, pak program pokračoval zprávami dalších členů konšelstva – syndičky, berní, slídila účtů, gratulantky a rychtáře souseda Holoubka. Pak už rychtář  předal  právo delegátu XVI. Župy sousedu Polakovičovi, aby mohly proběhnout volby nového konšelstva na příští čtyři  roky.

Následovaly zdravice hostů – především pana starosty Hoštic, pana Veselého a zástupců přítomných obcí baráčnických- Obce baráčnické Vítězslava Hálka Odolena Voda a Obce baráčnické ve Veltrusech.

Celé sezení zhodnotil pantatínek soused Veselý a delegát XVI. Župy soused Polakovič. Sezení ukončil rychtář a na závěr jsme si zazpívali Baráčnickou hymnu.

 

Baráčnická hymna

Baráčník být, to má je slast,

millovat vždy svou drahou vlast.

já rád vždy dám, co mého jest, 

bych zachoval  svých předků čest.

Ty Čechy mé, vlast předrahá,

jest Baráčníků  otčina.

Ty Čechy mé, vlast přeedrahá, 

jest Baráčníků otčina.

 

Úkol náš jest čestným vždy být,

vždy darovat, kde nutno jest.

By rád vždy Čech tu v Čechách žil,

by blahobyt  vžfdy u nás byl.

Ty Čechy mé, vlast předrahá,

jest  Baráčníků otčina.

Nuž spojme se v železný kruh,

při dobrých srdcích stojí Bůh! 

 

 Pak už následovalo občerstvení a volná zábava.

Děkujeme tímto za pozvání na Valné volební sezení Dobročinné obce baráčníků Václava Beneše Třebízského  se sídlem v Hošticích  a těšíme se na další setkání, teńtokrát na Volebním sezení XVI. Župy Karla Havlíčka Borovského se sídlem v Praze 8 pořádané dne 3.března.2024 od 14 hod. v sále restaurace Opera v Dolínku.

 

Za baráčníky Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě zapsala syndička tetička Jana Mašková