Výroční hodnotící sezení XVI. župy Karla Havlíčka Borovského se sídlem v Praze 8

04.03.2023 14:00

Dne 4.března 2023 jsme měli tu čest připravit v sále restaurace Opera v Dolínku Výroční hodnotící sezení naší XVI. župy Karla Havlíčka Borovského, kterého se zúčastnili nejen zástupci dotčených obcí baráčnických XVI.župy, ale také starostové těchto měst a obcí. 

Sezení zahájil úderem 14.hodiny rychtář XVI.župy Karla Havlíčka Borovského soused Martin Holoubek. Přivítal všechny přítomné, kteří si společně s pěveckým sborem VALERIANA - klenotem všech společenských akcí v našem městě, zazpívalli státní hymnu.. VALERIANA pak pro zpestření přidala ještě několik písní ze svého repertoáru.
Poté se ujala slova syndička XVI. župy Karla Havlíčka Borovského se sídlem v Praze 8, tetička Antonie Justichová, která shrnula činnost všech obcí baráčnických XVI. župy.

Následovaly jednotlivé obce baráčnické se svými zdravicemi a starostové dotčených měst a obcí. Ti ve svých zdravicích ocenili činnost českého baráčnictva a vyslovili podporu i v dalších letech.

Nám, tetičkám a sousedům Obce baráčnické Vítězslava Hálka, bylo velkou ctí a potěšením, že na Výroční hodnotící sezení XVI. župy přijal pozvání také nový starosta našeho města pan Ondřej Prášil se svou chotí Mgr.Terezou Prášilovou - předsedkyní Kulturní komise našeho města a společně s nimi místostarostka Ing. Jarmila Ledvinková. . Ocenili přátelskou a vstřícnou atmosféru a také skvělou organizaci celé akce a vyslovili se pro další spolupráci s naší OB při udržování lidových tradic.