Malování pro radost

08.05.2021 14:00

V sobotu 8.5.2021 odpoledne se naše baráčnická rychta, kterou máme pronajatou s laskavým svolením Městského úřadu, zase po dlouhé době rozezvučela hlasy a smíchem tetiček, sousedů i milých přátel. Ti všichni si, za respektování všech zásad ochrany proti COVID-19, přišli vyzkoušet malování akrylovými barvami na plátno. Celým kurzem nás provázela a dobrými radami zásobovala i pomáhala Jitka Jarošová.

Tvoření bylo chvílemi dosti napínavé, protože nikdo z nás nevěděl, co vlastně vytvoří, ale když byly obrázky hotovy, žasli jsme, co jsme schopni vytvořit. Malování obrázků bylo pro nás také úžasným odreagováním, které nás naplňovalo radostí z tvůrčí práce.

Jitka s sebou také donesla spoustu kamínků různých velikostí a každý, komu zůstala barva, si mohl tou svojí barvou omalovat ještě svůj vlastní kamínek, bylo to moc milé a zvláště děti tuto činnost s nadšením přivítaly. Obrázky i kamínky jsme si odnesli domů po pár dnech, když zaschly a mohly se přestříknout bezbarvým lakem, aby déle vydržely.

Děkujeme rychtářce, tetičce Jarmile Klírové i Jitce Jarošové za krásný a zajímavý program a těšíme se zase někdy příště nashledanou.

Zapsala tetička Jana Mašková, syndička Obce baráčnické Vítězslava Hálka Odolena Voda