Barvínek opět na baráčnické rychtě

23.05.2022 16:00

Dne 23.5.2022 byla na baráčnické rychtě, kterou má naše Obec baráčnická pronajatu s laskavou podporou města Odolena Voda, malá oslava – naše panímaminka, tetička Jana Kotrbová, která je „zlatou duší“ naší obce baráčnické, slavila krásné 80. narozeniny. Tetičce jsme společně s dětským sborem Barvínek připravili malé překvapení v podobě milého a hravého pěveckého vystoupení.

Oproti předvánočnímu vystoupení měl tentokrát Barvínek silnější členské zastoupení a my jsme se tak mohli společně s Barvínkem radovat i z jejich úspěchu – 2.místa na celostátní pěvecké soutěži Jarní petrklíč, které se Barvínek krátce před tím zúčastnil. Některé ze soutěžních písní jsme si ostatně mohli poslechnout i my na Rychtě, nejvíce asi zaujala písnička o našem městě „Odolena Voda“ autorky Zuzany Treslerové. Písnička některé z nás až dojala k slzám, především prostým, ale o to upřímnějším textem, který jistě „chytí za srdíčko“ nejednoho Vodoláka. Však Barvínek na soutěži zabodoval i s touto písničkou! Umělecká vedoucí Barvínku, Mgr. Miloslava Sadílková, doplnila program také o prastaré lidové písničky, které vypovídají o době dávno minulé. Některé z písniček jsme si rádi zazpívali společně s Barvínkem, jiné však i pro nás byly naprosto nové, i když se zpívaly již před více než 100 lety!

Děkujeme dětskému sboru Barvínek za jejich krásné vystoupení, které nás všechny pohladilo na duši a potěšilo v dnešní nelehké době, přejeme dětem krásné prázdniny a těšíme se na setkání zase po prázdninách při hezkých písničkách.

Za tetičky a sousedy Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě tetička Jana Mašková, syndička

Foto: tetička Jarmila Dvořáková