Baráčnická zábava

18.03.2023 19:00

K naší velké radosti se nám podařilo dne 18.3.2023 po covidové přestávce uspořádat Baráčnickou zábavu a tím navázat na to, co bylo před lety kvůli covidovým omezením přerušeno.

Úderem 19.hodiny ponocný zatroubil na roh a Baráčnická zábava mohla začít. Poté všechny přítomné vyzval dráb k pořádku a pak už se ujala slova rychtářka tetička Jarmila Klírová a přivítala všechny přítomné. "Z moci práva rychtářského Obce baráčnické Vítězslava Hálka Odolena Voda zahajuji Sousedskou zábavu, na které vás milé tetičky, sousedé a vážení hosté srdečně vítám a přeji vám dobrý večer. Dále vítám baráčniky z Kralup, Zálezlic, Hoštic, Líbeznic a Vinoře. K tanci a poslechu nám bude hrát a zpívat p.Křováček, kterého mezi námi vítám. Tradičně je pro vás připravena hra o ceny. Děkuji všem sponzorům, kteří věnovali dary do této hry. Jsou to:

SOKOL Jinonice - Karel Klír, Květiny "LUCIE" - pí. Lucka Součková, Květiny Dolní náměstí - pí. Mišnerová, VINOTÉKA Odolena Voda - manželé Holečkoví, TEXTIL - pí. Šárka Martínková

Dále baráčníci ze Zálezlic, Veltrus, Hoštic a Líbeznic a tetičky a sousedé z Obce baráčnické Odolena Voda.

Po tradičním uvítání se mohla zábava rozběhnout v plném proudu a bavili se opravdu všichni. Návrat do tradičních kolejí se s Baráčnickou zábavou vydařil a ukázal, že baráčníci v Odoleně Vodě stále žijí a dávají o sobě vědět. Děkujeme tímto městu Odolena Voda za podporu a hlavně všem, kteří se podíleli na přípravě Baráčnické zábavy. 

Za tetičky a sousedy Obce baráčnické Vítězslava Hálka Odolena Voda zapsala syndička tetička Jana Mašková

Foto: