90.VÝROČÍ ZALOŽENÍ XVI.ŽUPY K.H.BOROVSKÉHO PRAHA SE SÍDLEM V LÍBEZNICÍCH + 90 LET VZNIKU OB LÍBEZNICE

17.06.2023 14:00

Den 17.6.2023 byl významným dnem  pro Obec baráčnickou Líbeznice a ještě významnějším dnem pro XVI.ŽUPU Karla Havlíčka Borovského se sídlem v Líbeznicích.

I tentokrát počasí baráčníkům přálo, a tak průvod tetiček a sousedů v krojích a ve svérázech vzbuzoval zaslouženou pozornost kolemjdoucích. A jak by také ne? Kroje a svérázy vykouzlily upřímné úsměvy na rtech nejen tetiček a sousedů, ale i všech kolemjdoucích.

Průvodem dají baráčníci o sobě vždycky vědět, tentokrát se přidal i bohatý program.

Ze slavnostního zasedání ve sportovní hale NA CHRUPAVCE v Líbeznicích se vydal průvod k památníkům padlých ve světových válkách. Kulturní program byl, jako vždy, doplněn výborným občerstvením a také bohatou diskusí tetiček a sousedů. Bylo milé vidět opět tetičky a sousedy, kteří si navzájem věnují úsměvy a vlídné slovo.

A tak o sobě dali baráčníci opět vědět s celou parádou, nejen nádhernými kroji a svérázy, ale celou organizací. Ani se nechce věřit, že od vzniku XVI.ŽUPY i OB LÍBEZNICE uplynulo 90 let.

O to radostnější je, že se baráčníci schází i nadále a pomáhají udržovat baráčnické tradice již z 19.století. Přijďte se někdy podívat mezi nás i vy. Rádi vás uvidíme a navíc budete mít šanci si na vlastní kůži prožít, jak to vypadalo při baráčnických oslavách již v 19.století.

Těšíme se na vás zase někdy příště. A pro ty, kteří OB LÍBEZNICE ještě neznáte, přidávám další odkaz, kde je uvedeno vše, co byste o  líbeznických baráčnících i XVI.ŽUPĚ KARLA HAVLÍČKA BOROVSKÉHO měli vědět.

OB Líbeznice

Přečtěte si kliknutím na nadpis, jak to bylo s baráčníky (nejen) v Líbeznicích, abyste věděli, že i dnes, ve 21.století, máme na co navázat. A ještě slavnostní fotografie  Baráčníků na Veletrhu líbeznického vzdělávání.

A ještě slavnostní fotografie. (omlouvám se, jméno autora se mi nepodařilo zjistit)

.

Za tetičky a sousedy Obce baráčnické Vítězslava Hálka Odolena Voda zapsala syndička, tetička Jana Mašková