Vodolští baráčnici v Praze na lodi Agnes Bohemia - Oslava 85.výročí založení Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě

12.09.2021 15:00

V  roce 2020 dovršila naše Obec baráčnická Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě 85 let od svého založení. Ačkoliv jsme měli vše pečlivě připraveno, oslava se nakonec kvůli koronavirovým omezením nekonala. 

Těšili jsme se tedy na letošní rok, kdy se měla oslava uskutečnit v náhradním termínu dne 11.9.2021, ale když i tentokrát nakonec z oslavy sešlo, navrhl nám soused Roman Straka, jinak také člen kulturní komise našeho města, abychom oslavili 85.výročí založení naší Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě společnou plavbou po Vltavě.

Plavbu jsme mohli uskutečnit díky laskavé podpoře města Odolena Voda, které nám také jako náhradu za neuskutečněnou loňskou akci připravilo dárek v podobě hudební produkce country kapely Vládi Šundy Proradost.

Pohled na Prahu z lodi je úplně jiný, než když procházíte ulicemi. Z lodi mnohem intenzivněji vnímáte krásu města – stověžaté Matičky Prahy. Není divu, že sem směřuje tolik cizinců, kteří jsou okouzleni krásou staveb, ze kterých dýchají doby dávno minulé. Staveb dodnes udivujících svou krásou a elegancí i podivuhodnou atmosférou.

U lodi Agnes Bohemia jsme se před vyplutím scházeli pod zamračenou oblohou, krátce před tím padaly k zemi kapky deště a my jsme se obávali, jestli nebude naše plavba poněkud „uplakaná“. Nakonec jsme si užili sluníčka dost a dost a při plavbě jsme rádi využili možnosti postávat u otevřených prostor lodi při pohledu na pražská „panoramata“. Zážitek to byl zvláště pro děti – některé z nich poprvé viděly na vlastní oči Karlův most se staletými sochami, Národní divadlo, Pražský hrad i honosné stavby na Dvořákově nábřeží.

Po celou plavbu nám od kapely Proradost do uší zaznívaly důvěrně známé melodie, které jsme si všichni s chutí zazpívali a v závěru plavby se dokonce na „parketu“ před kapelou i tančilo.

Hodinová plavba utekla jako voda, ale všichni jsme si ji náramně užili. Byla to jistě důstojná oslava 85.výročí založení Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě, na kterou budeme rádi a s úsměvem vzpomínat. 

Děkujeme městu Odolena Voda, které nám svou podporou tento zážitek umožnilo.

Zapsala tetička Jana Mašková, syndička Obce baráčnické Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě