Valné hodnotící sezení - XVI.župa sdružených obcí baráčníků Karla Havlíčka Borovského se sídlem v Praze 8 - Libni

11.03.2017 14:00

Dne 11.3.2017 jsme se s tetičkami a sousedy z načí Obce baráčnické Vítězslava Hálka zúčastnili Valného hodnotícího sezení v restauraci Žlutá karta v Líbeznicích.

Už samotné prostředí restaurace nás přivítalo zářivou žlutou, takřka "sluníčkovou" atmosférou, kterou ještě dokreslovaly "svérázné" baráčnické kroje s prostými výšivkami. A ve "sluníčkovém" duchu se nesl i další čas celého sezení.

Hned po přivítání a vzpomínce na ty, kteří již mezi nás nepřijdou, pro jejichž vzpomínku zarecitovala tetička Vejvodová vzpomínkové verše, nám zazpívaly děti z místní Lidové školy umění několik jarních písní. Následovaly zprávy vzdělavatelky, syndičky, berní, gratulantky, panímaminky, pantatínka a rychtáře, které pak doplnily ještě zdravice hostů, mezi nimi nechyběli starosta a místostarosta obce Líbeznice a zástupce dobrovolných hasičů či místního fotbalového klubu. Po zhodnocení valného sezení delegátem Veleobce jsme si všichni zazpívali píseň "Baráčníkem být", který vypovídá o tom, proč vlastně vznikl baráčnický spolek.

A pak již se rozproudila volná zábava, kterou jsme využili v bohaté míře k diskusi s přítomnými tetičkami i sousedy z dalších baráčnických obcí XVI.župy. Velice rádi jsme tu viděli hlavně členky obce baráčnické v Zálezlicích a ve Vinoře, s nimiž nás váže blízké přátelství při vzájemné výměně zkušeností.

Aby byla zábava skutečně veselá, k tomu nám po celý zbývající čas vyhrávala harmonika známé lidové písně, které jsme si s chutí zazpívali.

Těším se na další setkání s baráčníky zase někdy příště.