Tradiční sousedská zábava

12.03.2016 19:00

Jako už tradičně Obec baráčnická Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě druhou březnovou sobotu uspořádala Sousedskou zábavu.

Již brzy odpoledne se sešli tetičky a sousedé v restaurace Opera v Dolínku, kde se sousedská zábava již tradičně pořádala. Ani chladné počasí je neodradilo a přišli do Opery přichystat vše, co bylo třeba, aby se všichni příchozí na sousedské zábavě cítili co nejlépe... 

Podruhé už přišli tetičky i sousedé v krojích a celá restaurace Opera tak dostávala staročeský ráz. Ten se v průběhu večera ještě zdůraznil, když přišli na parket  zatančit mladí tanečníci z jinonického Sokola, kteří zatančili taneček v kostýmech starodávných tovaryšů a děveček, které však za nějaký čas vystřídaly latinskoamerické rytmy...

            

To ovšem až po slavnostním nástupu všech baráčníků, kteří takto "po baráčnicku" uvítali všechny hosty. Po slavnostním ceremoniálu, kdy se ponocný a dráb "přihlásili do služby", tito na příkaz rychtářky Jarmily Klírove "konali svou povinnost" a pak už všichni tetičky i sousedé držíce se za ruce zazpívali písničku "Ta naše písnička česká". Tu ostatně už doprovázel také pan Křováček, který celý večer hrál k tanci i poslechu.

Po slavnostním úvodu patřil první tanec již tradičně baráčníkům, ale brzy se parket zaplnil i tančícími hosty. Za nějaký čas se mezi hosty objevily tetičky s roličkami čísel "hry o ceny". Netrvalo dlouho a u vystavených cen se začala tvořit dlouhá řada šťastných výherců, kteří si odnášeli s vítězoslavným úsměvem hodnotné ceny.

Při dobré zábavě čas rychle plynul, takže jsme se rozcházeli až dlouho po půlnoci. Děkujeme těm, kteří se podíleli na přípravě, e především děkujeme všem hostům, kteří si udělali čas a přišli mezi nás. S nimi i se všemi ostatními se těšíme nashledanou na sousedské zábavě zase příští rok.

Za Obec baráčnickou Vítězslava Hálka v Odoleně Vodě tetička Jana Mašková